Păstrăv cu sos de spanac

Ingrediente
2 păstrăvi; 4 cartofi; 6 roșii cherry; 6 ciuperci  champignon proaspete; 200 g spanac; 3 căței de  usturoi; 50 ml ulei de măsline; sare; 1 lămâie
Preparare
1. Decojești cartofii, îi tai în patru și îi pui la fiert în apă  cu puțină sare.
2. Cureți peștele de solzi și intestine, îl speli bine, insistând în interior, îl usuci cu un șervet, după care îl presari cu sare și îl ungi cu 30 ml ulei. Așezi peștii pe un grătar încins și îi frigi câte 10 minute pe fiecare parte. Așezi, de asemenea, pe grill, ciupercilee și roșiile.
3. Între timp, speli frunzele de spanac, le opărești timp de 3-4 minute, apoi le scurgi și le toci mărunt. Cureți usturoiul, îl pisezi cu puțină sare și îl amesteci cu puțin uleiul rămas și cu frunzele de spanac.
4. Așezi pe un platou peștii și legumele fripteși cartofii fierți, tăiați în rondele. Le aduci la masă împreună cu sosul de usturoi cu spanac. Decorezi cu felii de lămâie. Este un preparat rapid, dar delicious, pentru masa ta de Florii sau Paște.
Elisabeta Gligor, Cenad, jud. Timiș
2 porții
35 min

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*