Borș de miel

Ingrediente
coada, capul și 300 g coaste de miel; 1 salată verde; 1  morcov; 1 păstârnac; 1 legătură ceapă verde; 1 legătură  usturoi verde; 3 linguri orez; 1 l borș; 150 g smântână; 2 l  apă; sare
Preparare
1. Speli carnea în mai multe ape și o pui la fiert în 2 litri  apă rece. Îndepărtezi spuma formată la începutul fierberii, până când supa rămâne limpede. Cureți morcovul și păstârnacul și le adaugi în supă.
2. Când carnea a fiert, o scoți și o porționezi, renunțând la părțile necomestibile. Speli salata verde frunză cu frunză și o lași să se scurgă.Cureți ceapa și usturoiul, le tai mărunt și le adaugi în ciorbă împreună cu orezul, în prealabil ales și spălat. Fierbi totul la foc mediu.
3. Într-un alt vas, fierbi borșul și îndepărtezi spuma. După 10 minute de fierbere, torni borșul. Amesteci și lași ciorba să mai dea în câteva clocote. Bați smântâna cu 2-3 linguri de supă. Iei oala de pe foc și dregi ciorba cu smântână.
Adriana-Liliana Hvir, Iași
8 porții
1 h 20 min

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*