Broccoli cu pește și sos de usturoi

Ingrediente
300 g broccoli; 1 castravete mijlociu; 200 g ton în suc propriu; 100 g porumb din conservă; 1 ceapă roșie; 50 g măsline; 200 g iaurt; 50 ml ulei de măsline; 2-3 căței de usturoi; sare; piper
Preparare
1. Desfaci broccoli în buchețele, pe care le speli și le pui la fiert în apă clocotită. După 3 minute, le scurgi.
2. Scurgi peștele din conservă. Tai ceapa solzișori. Dai castravetele pe răzătoarea mare. Cureți și zdrobești usturoiul. Freci usturoiul cu uleiul, turnându-l treptat, ca la maioneză, apoi încorporezi în sos iaurtul.
3. Pui toate legumele într-un castron, le sărezi și piperezi după gust și le amesteci ușor, folosind două furculițe. Le stropești cu sosul de usturoi și așezi deasupra tonul scurs.
Elena Negrea, Sibiu
1 porție conține:
260,00 kcal
11,0 g proteine
17,0 g lipide
13,0 g glucide
5 porții
25 min
Rețetă recomandată în cancer.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*