Chifteluțe de pește

Ingrediente
700—800 g file de pește proaspăt; 50 g franzelă; 1  ceapă; 30 g kaizer afumat; 3 căței de usturoi; 1-2 ouă; 30  g făină; sare; câte ½ legătură mărar și pătrunjel; 50 g  pesmet; 200 ml ulei
Preparare
1. Cureți ceapa, o toci mărunt și o călești puțin în 1  lingură ulei. Înmoi pâinea în apă. Treci prin mașina de tocat peștele, ceapa, usturoiul, kaizerul și franzela bine scursă.
2. În pasta obținută, încorporezi ouăle, făina, verdeața fin tocată și sare după gust. Omogenizezi compoziția și, cu mâinile umede, formezi chifteluțe pe care le treci prin pesmet.
3. Le prăjești uniform pe toate părțile, în baie de ulei, apoi le scoți pe hârtie absorbantă. Servești chiftelele reci, ca aperitiv.
Maria Bondar, Oradea, jud. Bihor
15 bucăți
45 min

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*