Chifteluțe de pui cu mozzarella, la cuptor

Ingrediente

600 g carne de pui dezosată; 1 ceapă; 2 căței de usturoi; 2  linguri unt; 1 ou; 2 linguri ulei de măsline; 250 g  mozzarella; 2 dovlecei mici; 3 roșii; 200 ml ulei pentru  prăjit; 25 g semințe de pin; ½ legătură pătrunjel; cimbru  proaspăt sau uscat; sare; piper

Preparare
1. Cureți ceapa și usturoiul și le tai mărunt, apoi le călești în untul topit.
2. Dai carnea de pui prin mașina de tocat. O amesteci cu ingredientele călite, ceapa, oul, sare și condimente după gust.
3. Cu mâinile unse cu ulei de măsline, modelezi amestecul sub forma unor chifteluțe, pe care le prăjești pe ambele părți, în uleiul încins
4. Tai dovleceii în felii cu grosimea de aprox. ½ cm, pe care le prăjești într-o tigaie teflonată, unsă cu puțin ulei sau unt.
5. Într-un vas de Yena uns cu unt, așezi chifteluțele, apoi feliile de dovlecei, felii subțiri de roșii și de mozzarella. Introduci vasul în cuptorul încins și coci la foc mijlociu, 15-20 de minute, până ce brânza se topește
Servești preparatul presărat cu semințele de pin prăjite și verdeață proaspătă.
Anica Oprea, București
12 bucăți
50 min

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*