Cod marinat cu risotto

Ingrediente
500 g cod file; 1 ceapă; 1 praf de ghimbir măcinat; busuioc; piper; 1 lingură oțet balsamic; 3 linguri ulei de măsline; 150 g orez; 2 morcovi; 100 g mazăre; sare
Preparare
1. Cureți ceapa și o tai solzișori. Speli fileurile și le tai în fâșii de 3-4 cm, pe care le pui într-un bol, împreună cu ceapa. Le presari cu condimente, le stropești cu oțetul și 1 lingură ulei și torni apă cât să le acopere. Lași peștele să se marineze în frigider.
2. După 3 ore, așezi bucățile de pește într-un vas termorezistent și le introduci în cuptor, la foc mic, până când prind crustă.
3. Alegi orezul și îl speli. Cureți morcovii și îi tai în cubulețe. Înăbuși legumele cu uleiul rămas și puțină apă, apoi adaugi orezul înmuiat și torni treptat apă caldă, continuând fierberea până când orezul se umflă și se înmoaie. Sărezi preparatul la sfârșit, după indicația medicului.
Vasilica Deliu, Ostrov, jud. Constanța
1 porție conține:
345,00 kcal
29,00 g proteine
9,50 g lipide
34,50 g glucide
4 porții
3 h 30 min
Rețetă permisă în ulcer și gastrită.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*