Gogoșari umpluți cu carne de curcan

 Ingrediente

 10 gogoșari mijlocii; 1 conopidă mică; 900 g carne tocată de  curcan
 2 linguri orez; 2 cepe mici; 10 ardei verzi
 50 g paste de tomate; ½ legătură pătrunjel
 boia dulce; piper măcinat; sare
 Preparare
 1. Speli legumele. Desfaci conopida în 10 buchețele, pe care le opărești. Cureți gogoșarii de semințe și cotoare, apoi îi înțepi din loc în loc. Tai mărunt ceapa și ardeii verzi. Fierbi orezul în 150 ml apă. 
2. Amesteci carnea cu ardeii verzi, ceapa, orezul, pasta de tomate, boia, piper și puțină sare. 
3. Umpli ardeii cu amestecul pregătit și așezi deasupra fiecăruia câte un buchețel de conopidă. Îi așezi într-o tavă, unul lângă altul și torni apă. Îi introduci în cuptorul cald, pentru 1 oră. Îi servești presărați cu verdeață fin tocată. 
Aneta Ionășchița, Plenița, jud. Dolj
1 bucată conține:
210,00 kcal
21,5 g proteine
7,0 g lipide
14,0 g glucide
10 bucăți
1 h 20 min

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*