Lipii umplute cu chifteluțe

 

 Ingrediente
 300 g file de piept de pui; 1 ou; 2 felii de pâine toast; sare; 6 lipii  libaneze mici
Pentru sos
 25 g unt; 25 g amidon; 250 ml lapte degresat; 2-3 frunze de  salvie; 1 lingură telemea rasă
 Preparare
 1. Înmoi pâinea în apă. Speli carnea și o tai în cuburi, apoi o dai prin mașina de tocat împreună cu franzela bine stoarsă. Adaugi în compoziție oul bătut cu puțină sare și omogenizezi.
2. Cu mâinile umede, formezi chifteluțe de mărimea unei nuci, pe care le așezi pe sita oalei pentru fiert în abur. Torni apă în vas, așezi deasupra chifteluțele, acoperi cu un capac și le fierbi timp de 20-30 de minute. 
3. Între timp, prepari sosul alb. Dizolvi amidonul în laptele rece, apoi fierbi sosul la foc mic, amestecând până se îngroașă. La sfârșit, încorporezi untul, salvia tocată mărunt și telemeaua. 
4. Repartizezi pe lipii sosul și chifteluțele. Rulezi și le consumi calde. 
Cristiana Floricel, Alexandria, jud. Teleorman
6 porții
40 min
Rețetă permisă celor bolnavi de ulcer. 
1 porție conține:
275 kcal
18,50 g proteine
8,95 g lipide
27,75 g glucide

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*