Mâncărică de ciuperci uscate

Ingrediente
150 g ciuperci deshidratate (hribi, gălbiori, ghebe); 100 ml ulei; 200 g ceapă; 2 linguri bulion; 2-3  căţei de usturoi; 1 frunză de dafin; sare; piper; mărar
Preparare
1. Cu 24 de ore înainte de preparare, pui ciupercile în apă, la frigider, să se rehidrateze. În acest  interval schimbi apa de 2-3 ori.
2. A doua zi, fierbi ciupercile timp de 30 de minute, la foc mediu, amestecând din când în când cu  o lingură de lemn, ca să nu se prindă de baza vasului.
3. Cureţi ceapa şi usturoiul. Le tai mărunt şi căleşti în ulei ceapa şi doi căţei de usturoi, amestecând până când ceapa devine transparentă.
4. Adaugi bulionul şi stingi cu 250 ml apă caldă. Pui în oală foaia de dafin ruptă în bucăţi şi ciupercile, în prealabil scurse şi mărunţite. Completezi cu apă cât să acopere ingredientele şi fierbi mâncarea timp de 20 de minute, la foc mediu.
5. Sărezi şi condimentezi mâncărica după gust şi o laşi să mai dea în câteva clocote. Adaugi usturoiul rămas, presari mărarul fin tocat şi stingi focul.
Maria Giurgiu Șerban, Medgidia, jud. Constanța
4 porţii
25 h

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*