Pască umplută cu nuci și vișine

Ingrediente
500 g aluat pentru foitaj; 300 g brânză dulce; 3 ouă; 250 g nuci măcinate; 1 lingură cacao; 4 albușuri; 1 plic zahăr vanilinat; 250 g vișine conservate sau din compot; coaja rasă de la 1 lămâie; 300 g zahăr pudră; 5 linguri pesmet alb; 1 vârf de cuțit sare
Preparare
1. Cureți vișinele de sâmburi și le lași să se scurgă în strecurătoare. Bați spumă cele 4 albușuri cu 125 g zahăr și zahărul vanilinat, apoi le amesteci cu nucile măcinate.
2. Mixezi brânza scursă cu zahărul rămas, 2 gălbenușuri, cacaua și sarea. Bați spumă albușurile rămase și le încorporezi în crema de brânză, amestecând ușor.
3. Tapetezi cu aluat o formă detașabilă pentru tort, cu diametrul de 26 cm. Presari un strat de pesmet, întinzi un strat de cremă cu nuci, apoi așezi vișinele trecute prin pesmet, iar deasupra pui compoziția cu brânză. Ungi cu gălbenușul rămas, în prealabil bătut cu o lingură de apă.
4. Introduci tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 40 de minute.
Voichița Octavia Popescu, Bistrița, jud. Bistrița Năsăud
16 porții
1 h 10 min

1 Comment on Pască umplută cu nuci și vișine

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*