Prăjitură cu fructe și coniac

Ingrediente
coaja de la 2 portocale; 50 g zahăr; câte 50 g caise și ananas deshidratate; 200 g stafide; 50 g  cireșe confiate; 125 g nuci măcinate; 125 g făină
Pentru blat
230 g unt; 230 g zahăr; 4 ouă; coaja rasă de la 1 portocală și 1 lămâie; 350 g făină; 1 linguriță praf  de copt; 1 pahar coniac; 2 foi de plăcintă
Pentru glazură
50 g unt; 200 g zahăr pudră; 4 linguri coniac
Preparare
1. Cureți portocalele de coajă și o tai în cubulețe de cel mult 1 cm. O fierbi pentru 2-3 clocote în apă, apoi o scurgi și o pui din nou la fiert, în apă cât să o acopere, împreună cu zahărul. După 15 minute, scurgi cubulețele și le lași să se răcească.
2. Tai în cubulețe restul de fructe confiate sau deshidratate. Treci prin făină cubulețele de fructe și cojile de portocale.
3. Pentru blat, mixezi untul cu zahărul, adaugi treptat ouăle, coaja de portocale și lămâie, praful de copt și făina, alternând cu coniacul. La sfârșit, încorporezi  fructele mărunțite, amestecând ușor.
4. Tapetezi o tavă de 25X35 cm cu făină și cu foile de plăcintă. Torni uniform compoziția și o coci la foc mijlociu, în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 45 de minute.
5. Când s-a răcit, ungi prăjitura cu untul mixat cu zahărul pudră și coniacul.
Olga Muntean, Sânnicolau Mare, jud. Timiș
30 bucăți
1 h 30 min

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*