Prăjitură cu mere și krantz

Ingrediente
Pentru blat
7 albuşuri; 4 gălbenuşuri; 100 ml lapte; câte 9 linguri  zahăr și făină; 1 praf de sare
Pentru sirop şi cremă
10 linguri zahăr; 2 plicuri zahăr vanilat; 500 ml apă; 1 kg  mere; 1 lămâie; 1 portocală; 1 l nectar de pere; 2 plicuri  budincă de vanilie; 20 g gelatină; 15 g unt
Pentru decor
150 g zahăr; 150 g miez de nucă; 15 ml ulei; 500 g frişcă
Preparare
1. Baţi albușurile spumă cu sarea şi zahărul. Mixezi gălbenușurile cu laptele. Adaugi făina, apoi încorporezi treptat spuma de albușuri.
2. Torni compoziția într-o tava de 20×35 cm, tapetată cu hârtie de copt. Coci blatul 35 de minute, la foc mijlociu, în cuptorul cald.
3. Pentru sirop, caramelizezi 6 linguri zahăr, stingi cu apă şi continui fierberea. Cureți merele și le tai în felii. Le stropești cu zeamă de lămâie și le fierbi în sirop până se înmoaie. Strecori merele împreună cu 100 ml sirop. În siropul rămas, adaugi zahărul vanilinat și zeama citricelor.
4. Pentru cremă, dizolvi în vase diferite gelatina și praful de budincă în câte 200 ml nectar de pere rece. Fierbi la foc mic siropul aromat și restul de nectar. Adaugi praful de budincă și amesteci până se îngroașă crema. O iei de pe foc și topești gelatina și untul, omogenizând energic.
5. Tai blatul în două foi. Aşezi primul blat în tavă, întinzi în straturi uniforme crema și merele și acoperi cu al doilea strat.
6. Caramelizezi zahărul pentru krantz, pui nuca şi întinzi caramelul pe o tavă unsă. Îl mărunțești cu un ciocănel. Decorezi prăjitura cu frișcă și krantz. O consumi a doua zi, după ce ai păstrat-o la rece.
Elena-Simona Diaconeasa, Târgovişte, jud. Dâmboviţa
25 bucăți
1 h 15 min

2 Comments on Prăjitură cu mere și krantz

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*