Prăjitură glazurată

Ingrediente
Pentru blat
6 albușuri; 200 g zahăr pudră; 200 g miez de nucă; 3 linguri făină; 1 plic praf de copt; 1 linguriță  zeamă de lămâie; 1 lingură margarină
Pentru cremă și glazură
5 linguri zahăr; 6 gălbenușuri; 250 g margarină; 200 g miez de nucă; 200 g ciocolată neagră; 5  linguri ulei; 50 g ciocolată albă
Preparare
1. Bați albușurile spumă tare, apoi adaugi treptat zahărul și bați în continuare până se întărește bezeaua. Încorporezi pe rând nuca măcinată, făina și praful de copt stins, amestecând de jos în sus, cu mișcări circulare, verticale.
2. Torni compoziția într-o tavă cu dimensiunile de 25×35 cm, în prealabil unsă cu margarină și tapetată cu hârtie de copt. Coci blatul la foc mijlociu, pentru 25 de minute.
3. Topești ciocolata albă la bain-marie, împreună cu uleiul. Când blatul s-a copt, îl ungi cu ciocolata.
4. Caramelizezi zahărul la foc mic, având grijă să nu-l arzi. Adaugi margarina, apoi gălbenușurile și nuca. Omogenizezi rapid și întinzi crema în strat uniform, peste prăjitură. Glazurezi cu fire subțiri de ciocolată neagră, topită la bain-marie. Porționezi prăjitura după ce ai păstrat-o la rece.
Andreea Ana-Maria Erdogan, Suceava
30 bucăți
1 h 20 min

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*