Remedii naturale împotriva durerilor reumatice

 

Tinctură de flori de cartof
Ai nevoie de: flori de cartof și vodcă de 40°.
Cum procedezi: Într-o sticlă curată și uscată, pui florile de cartof proaspăt culese, fără a le îndesa. Peste ele torni vodca, atât cât să fie cu 2-3 degete mai multă decât volumul florilor. Închizi sticla și o depozitezi la întuneric pentru 10 zile, agitând din când în când conținutul. Cu tinctura obținută, frecționezi locurile dureroase, de 2-3 ori pe zi. Durerile se liniștesc, iar după un tratament mai îndelungat, trec de tot. După ce tinctura s-a terminat, florile din sticlă nu se aruncă. Peste ele mai torni o dată vodcă și faci încă o porție de tinctură. Atenție! Nu se bea! E toxică!
Tinctură de frunze de mesteacăn
Ai nevoie de: frunze de mesteacăn și vodcă de 40°.
Cum procedezi: Într-o sticlă curată și uscată, pui frunzele tinere, de culoare verde crud și sunt lipicioase. Peste ele torni vodca, până umpli sticla. Lași la macerat timp de o lună, la temperatura camerei, apoi strecori și păstrezi tinctura în sticluțe de culoare închisă. Cu această tinctură faci frecții seara, iar peste noapte stai la cald. Totodată iei câte 40 de picături de tinctură, diluate în apă sau ceai, de 3 ori pe zi înaintea meselor principale. Tratamentul durează 2 luni, după care faci o pauză de o săptămână, apoi cura se poate repeta.
Tinctură de crin alb
Ai nevoie de: flori de crin alb și vodcă de 40°.
Cum procedezi: Într-o sticlă curată și uscată, pui, fără a îndesa, florile de crin alb culese pe soare. Peste ele torni vodka, până le acoperă bine. Închizi sticla, o păstrezi într-un loc întunecos și lași să se macereze timp de 14 zile, agitând periodic conținutul, apoi o poți strecura. Cu tinctura obținută faci frecții și aplici comprese pe locurile dureroase, după care stai la cald timp de 1 oră. Aceeași tinctură, diluată cu o cantitate egală de apă, poate fi folosită pentru combaterea acneei și a simptomelor supărătoare ale tenului gras.
Ceai din flori de floarea-soarelui 
Ai nevoie de: flori uscate și mărunțite de floarea-soarelui și apă.
Cum procedezi: Peste 2 linguri de flori, torni 250 ml apă clocotită, lași să se infuzeze timp de 10 minute, apoi strecori. Bei ceaiul îndulcit cu miere de albine. Se administrează câte 2 căni de ceai pe zi. Ceaiul de flori de floarea-soarelui elimină acidul uric din organism.
Zinaida Ciubotaru, Târgu Neamț, jud. Neamț

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*