Roșii umplute cu salată

Ingrediente
8 roșii; 8 ouă; 1 castravecior murat; 2 linguri pătrunjel  tocat; 200 g maioneză; 80 g telemea; 2 lingurițe  smântână; 1 salată verde; 1 legătură de ridichi; sare; piper
Preparare
1. Fierbi ouăle tari, apoi le cureți. Speli roșiile și le tai  câte un căpăcel la partea dinspre codiță. Cu ajutorul unei lingurițe, scoți o parte din miez, pe care îl poți folosi la sosul unei fripturi sau la un alt preparat. Presari interiorul roșiilor cu sare și le lași să se scurgă cu gura în jos.
2. Zdrobești cu furculița 6 ouă și le amesteci cu maioneza, castraveciorul tăiat în cubulețe și pătrunjelul fin tocat. Sărezi și condimentezi compoziția după gust. Separat omogenizezi brânza împreună cu smântâna.
3. În fiecare roșie, introduci o foaie de salată, apoi umpli ouăle cu compoziția pregătită. Așezi pe un platou roșiile umplute, intercalând ridichi și rondele din ouăle rămase, pe care pui pastă de brânză.
Elena Dăscălița, Iași
8 porții
30 min

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*