Salată de năut cu chimen și coriandru

Ingrediente
600 g boabe de năut; 1 cățel de usturoi; câte 1 lingură zeamă de lămâie şi oțet de mere; 1 rădăcină  de ghimber cât o nucă; 1 linguriță chimen; 1 legătură ceapă verde; 1 ardei gras roșu; 1 legătură  pătrunjel; 30 ml ulei de măsline
Preparare
1. Cu 12 ore înainte de preparare, pui năutul în apă, pentru ca bobul să se înmoaie. A doua zi,  fierbi năutul timp de 2 ore, schimbând apa la intervale de 30 de minute.
2. Scurgi boabele fierte şi le pui la răcit într-un bol. Cureţi ceapa şi ardeiul gras. Tai ceapa în rondele, iar ardeiul în cubuleţe sau fâşii. Toci mărunt pătrunjelul. Amesteci legumele şi verdeaţa, acoperi bolul cu folie şi le păstrezi în frigider.
3. Pentru dressing, pisezi usturoiul cu sare şi îl amesteci cu uleiul, oțetul, zeama de lămâie, chimenul măcinat şi ghimbirul curăţat şi ras fin. Stropeşti salata cu dressingul, amesteci bine, după care dai vasul la rece 1 oră.
Sfatul meu
Dacă preferi salata mai picantă, adaugă 1 ardei iute și un fir de praz tăiate mărunt.
Elisabeta Gligor, Cenad, jud. Timiș
6 porţii
15 h

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*