Sufleu de legume

 


 Ingrediente
 800 g țelină; 200 g fasole verde; 2 morcovi; 
 2 cepe; 1 lingură  unt; 200 ml lapte; 
 200 g brânză dulce; 200 g brânză topită
 100 g telemea de vacă; 
 4 ouă; 
 piper, nucșoară ; 
sare
Preparare
1. Cureți și speli legumele. Tai țelina în bucăți mai mici și o pui la fiert în apă cu sare. Separat fierbi morcovii și fasolea. Scurgi legumele fierte, iar după ce s-au mai răcit, le tai mai mărunt. 
2. Tai mărunt ceapa. O înăbuși cu untul topit și puțină apă. După ce a devenit transparentă, o amesteci cu legumele fierte, presărând sare, piper și nucșoară după gust. 
3. Bați ouăle împreună cu brânza dulce, telemeaua rasă fin, brânza topită și laptele.  
4. Într-o formă termorezistentă unsă cu unt, așezi amestecul de legume și torni uniform crema cu brânză. Introduci forma în cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu, pentru 35 de minute. Când este gata, servești sufleul cald. Îl poți orna cu verdeață și cu sos de roșii.
Elisabeta Gligor, Cenad, jud. Timiș
6 porții
1 h
 

1 porție conține:
300 kcal
28,00 g proteine
18,00 g lipide
10,00 g glucide

Rețetă recomandată în diabet. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*