Supă cu perișoare

 

 Ingrediente
 225 g file de piept de curcan ; 25 g fulgi de ovăz; 50 ml lapte  degresat; 1 ceapă mică; 3 căței de usturoi;  25 g cașcaval ras; 25  g busuioc verde; 450 ml supă de pui; 400 g roșii; 250 g varză  dulce; 1 dovlecel;  1 linguriță ulei de măsline
Preparare
1. Dai carnea de curcan prin mașina de tocat. Cureți ceapa și usturoiul, apoi le tai mărunt. Amesteci carnea cu ceapa, usturoiul, fulgii de ovăz, laptele, 2 linguri  cașcaval ras și 2 linguri busuioc tocat mărunt. Din pasta obținută, modelezi perișoare de dimensiunea unei nuci. 
2. Într-o oală mare, fierbi supa împreună cu 1 litru apă. După primele clocote, reduci intensitatea focului și adaugi în oală varza tăiată fideluță și rondele groase de dovlecel, iar după 10 minute, perișoarele, roșiile și uleiul. 
3. Când perișoarele și legumele au fiert, pui restul de busuioc tocat și stingi focul. Servești supa presărată cu restul de cașcaval. 
Florica Faur, Jimbolia, jud. Timiș
1 porție conține:
123,05 kcal
10,00 g proteine
5,00 g lipide
8,50 g glucide

8 porții

45 min
Rețetă recomandată în obezitate. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*