Tarte cu fistic

Ingrediente
1 pachet (400 g) aluat congelat pentru foitaj; 60 g zahăr; 1 vârf scorțișoară măcinată; 1  lămâie; 200 g brânză dulce; 130 g mascarpone; 300 g caise deshidratate sau fructe de sezon; 2  linguri miere; 80 g fistic; 50 g margarină
Preparare
1. Cu 3 ore înainte de preparare, decongelezi aluatul conform indicațiilor de pe ambalaj.  Ungi cu  margarină formele pentru tarte. Tai aluatul în 12 bucăți puțin mai mari decât forma, cu care  tapetezi fiecare formă. Ca să nu se bombeze în timpul coacerii, înțepi aluatul de pe baza formelor, din loc în loc sau pui bucăți de macaroane lungi de 5-6 cm. Coci aluatul timp de 15-20 de minute, în cuptorul preîncălzit, la foc iute.
2. Amesteci 1 lingură zahăr cu scorţişoara. Presari amestecul peste tartele calde.
3. Mixezi brânza dulce cu mascarpone, zeama de lămâie şi restul de zahăr. Umpli tartele reci cu cremă şi le introduci în frigider pentru ½ oră.
4. Tai fructele în bucăți și le amesteci cu mierea. Dacă folosești fructe de sezon, le lași să se scurgă. Înainte de a servi tartele, pui deasupra fructele şi presari fistic tăiat mărunt.
Gabriela Constantinov, București
12 bucăţi
4 h

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*