Tort cu migdale și ciocolată

Ingrediente
Pentru blat
8 ouă; 150 g zahăr pudră; 50 g cacao; 150 g migdale; ½ lămâie; câte 5 g unt și făină pentru tavă
Pentru cremă și decor
200 g unt; 3 ouă; 200 g zahăr pudră; 2-3 linguri cacao; 1 plic zahăr vanilinat; 50 g ciocolată; 10    migdale
Preparare
1. Pentru blat, mixezi gălbenușurile cu zahărul. Încorporezi treptat treptat cacaua, coaja și zeama de lămâie, migdalele decojite, iar la sfârșit albușurile bătute spumă tare.
2. Torni compoziția în forma de tort unsă cu unt și tapetată cu făină. Coci blatul 25 de minute, la foc mijlociu, în cuptorul preîncălzit.
3. Fierbi la bain-marie ouăle împreună cu zahărul și cacaua, amestecând fără întrerupere, până se îngroașă. În untul frecat spumă, încorporezi crema rece și zahărul vanilinat.
4. Tai blatul rece în două foi și îl umpli cu crema de ciocolată.
5. Razi deasupra ciocolată și decorezi cu migdale. Îl porționezi după ce a stat câteva ore la rece.
Maria Bondar, Oradea, jud. Bihor
16 porții
1 h 10 min

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*