Volovani cu pui, ciuperci și creveți

Ingrediente
350 g aluat pentru foitaj; 60 g unt; 300 g file de piept de  pui; 3 fire ceapă verde; 100 g ciuperci; 30 g făină; 125 ml  supă de pui; 100 g smântână; ½ legătură pătrunjel; 15  creveți decorticați; 1 ou; piper; sare
Preparare
1. Tai în cubulețe carnea de pui și ciupercile curățate.  Toci mărunt ceapa și verdeața. Fierbi creveții pentru 6-7 minute.
2. Călești carnea în 50 g unt topit, apoi adaugi ceapa, ciupercile și torni treptat supa fierbinte. Adaugi făina dizolvată în smântână, sare și piper după gust și amesteci până se îngroașă. La sfârșit încorporezi verdeața tocată mărunt.
3. Tai discuri de aluat cu un pahar, iar în mijlocul lor pui discuri mai mici și mai subțiri, astfel încât pe bază să îți rămână discul mare întreg.
4. Într-o tavă unsă cu unt, așezi discurile de aluat, le ungi cu ou bătut și le coci 20 de minute, la foc iute. Umpli volovanii cu sosul alb cu pui și ciuperci și îi decorezi cu creveți.
Andreea Ana-Maria Erdogan, Suceava
12 bucăți
1 h

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*